Ше си праЙм кот си искам

Терминатор: Генисис – Сценаристите са олигофрени

Публикувано

Хора – Терминатор: Генисис! Не го гледайте, щото ще полудеете. Аз ще ви го разкажа…

Първо малко за Сара Конър. От нея тръгва всичко.
Тя още от малка се сдобива с личен Робокоп – Терминатора. Не става ясно защо, но Шварценегер се появява докато невръстната Сара се дави в някакъв гьол и я спасява. После ѝ разказва всичко – Терминатор 1, 2, 3, колкото са там и тя вече има кауза – подготвя се за купона нали…

През това време, доколкото такъв израз е коректен, пеесе години по-късно (планетата е контролирана от машините тогава, но пак всичко изглежда що-годе нормално в сравнение с няколко поредни мандата управление на ГЕРБ), синът на Сара Джон (борец за правда и за свобОда) изпраща Рийс назад в миналото, за да се намеси и да спаси майка му, както и да ебе майката на Скайнет – софтуера, който на свой ред ще се опита да ебе майката на света. Сега, хванете се за палците на краката, за да не паднете, но…Рийс е баща на Джон, ерго – тоя, дето чука Сара!
В тази времева линия обаче, още не я е изчукал, щото иначе щеше да знае, че е татко на Джон, а тъй като не знае, значи автоматично би трябвало да му се снеме отговорността за бащинство…невероятно, нали?
Той всъщност трябва да скокне назад във времето, да оплоди Сара и така Джон да му стане наследник. Още по-невероятно, нали?
Тук придърпах една биричка и ударих два здрави гълтока…

И така, Рийс отива в 84-а, обяснява на Сара за к’во става дума (той по принцип още не знае чий баща е и че ще чука Сара по-нататък), тя въобще не се и съмнява в идиотската историята, която чува и започват да мислят план. Терминаторът им помага през това време и въобще много се грижи за тях. За кратко има още един Терминатор, той обаче е лош и Сара го гърми с пушка за Терминатори и го терминира.

Не знам по чия идея е това после, но решават да се прехвърлят в 1997-а.
Имат си машина времени, което минава за логично, защото Сара е информирана за всичко още през 60-те, когато добрия Терминатор я спасява и някак си е сглобила уреда за разходка във времето. Той пък явно се сглобява с каквото ти е останало от ремонта на кухнята. Въобще не знам защо всеки не си прави по един в гаража!?
Пак не знам на кого му хрумва, май беше Рийс, контрапредложение да ходят в 2017-а, представа нямам защо. Спорят малко със Сара, а-у и тя все пак кандисва.
Точно тук, Терминатора някак между другото се изпуска, че Рийс трябва да чука Сара по някое време. Рийс е шокиран. Сара пък свенливо се прави на света вода ненапита и вика на бъдещият си любовник:

– Ти да не мислиш, че аз съм във възторг? Хич не ми се иска биля, ма съдбата ни е такава…

Обаче очите ѝ шарят по мускулите на Рийс и нали се сещате, че, мъри бульо Марийке – ше му мачка кура, даже и ше полапа първо…

Кот да е, решиха да ходят по-напред във времето. И вече на всичко му се разхлопа дъската – стана малко Хари Потър, малко Матрицата, малко Безсъници в Сиатъл…
Машината ги изхвърли насред оживена магистрала в 2017-а, арестуваха ги, Терминатора ги освободи, появи се детективът от старите филми от поредицата, цъфна и самият Джон Конър, обаче ъпдейтнат – хем човек, хем течен метал.

А, да го вмъкна някак – от самото начало наште ги търсеше да ги потроши един киборг, който също е от течен метал. Него кой го беше изпратил да ги мъчи не знам – или Скайнет или лошият от Под прикритие. Пък може и Волдемор да е бил.

Да, ама Джон Конър вече е на страната на машините, щото самият той е машина. И вика на Сара – майко, пък на Рийс – татко. И Рийс се фрустрира, щото хептен се обърка. Даже по едно време май изтича да пита сценариста какво точно се случва, обаче оня е бил толкова напушен, че надали е успял да му обясни. Въобще, има индийски и турски сериали, където кой на кого какъв е е много по-ясно, отколкото в тоя бъркоч. Аз лично очаквам малко преди финалните надписи повечето да се окажат майки и бащи на самите себе си, а Терминаторът да е роден от любовта между кафеварка и мултикукър.

Сега, пак се хванете да не паднете, този път за палците на най-близко стоящия до вас – Рийс се среща със самия себе си като 12-13 годишен. Едно хлапе, което, сигурен съм се чудеше на акъла на биологичните си родители, че са го набутали в тая тъпня, че и вероятно ще му изядат и изпият мижавия хонорар.
Вероятно има някакъв замисъл, в тази режисьорска идея, но поне аз не я схванах.

Айде, дойде време за решителната битка.
Сара, Рийс и Терминатора са в централата на Скайнет и търсят начин да стигнат до ядрото на каквото там трябва. Джон им диша във врата и ги засича постоянно. Аха да натиснат детонатора и праааас – чупят го!
„Няма начин да няма друг начин!“ – вика Сара и търчи нанякъде. Рийс по нея.
И измислят да сложат Джон в тукашната машина на времето (казах ви – пълно е с такива машини) да я включат и Джон щото е от метал, пък не можело неорганична материя и дрън-дрън и тя ще се взриви и сичко шес.
Точно така и става. Ама и Терминатора се жертва – забучва Джон на ръката си, на която има някакъв магнит и скача с него. Сара реве за дружката си, крещи – „Старче, старче, недей моля та!“, Рийс я държи, ония са въртят в кристалната магнитна сфера и ужас ви казвам. В последния момент Сара и Рийс бягат, крият се в един бункер, а всичко наоколо гърми и се разпада. Терминатора е леш сещате се. Да, ама не. Пак се появява. Даже той измъква двамата от бункера.
Аз тука пия пета бира, но не ме хваща…

Готово. Скайнет е унищожен, а тримата отиват при малкия 12-13 годишен Рийс, щото големия иска да му каже нещо, дето трябва да го помни, че като порасне да знае какво да прави, щото нали всичко още предстои. Пък уж идеята беше да го предотвратят, бах му майката!

Ами, това е.

В момента Сара и Рийс се дрънчат някъде и зачеват сина си, кого убиха предварително, ма айде сега подробности…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *