Виктория Тинтерова

Тефтерче за сметки за благодарности

Публикувано

Хърсев вика да си водим тефтерче за движението на парите ни в банката. Тефтерчето, най-древното и важно оръжие срещу измами. Няма компютри, камери и въобще разни електроники! Както е казал старшината – Който е тъп и не помни, да си записва в тефтерче, като менЕ!

То аз, не че имам пари в банката, ама да ви кажа… Тук, на територията, всеки да се оправя сам, никви човешки достижения не вАжат!

Друго достижение на човечеството, журналистиката на Нова, се оплаква от понеделник, че е понеделник. Днес, казват, сме доволни и безпричинно щастливи, щото е четвъртък, понеже утре е петък, когато радостта вече е съвсем невъздържана. Ей ся ще го претупаме тоя четвъртък, разните ви там оплаквания и хоп – големия, радостен петък дошъл.

Но най-весели са коментарите за Русия, Путин и Северна Корея. Тези новини във всеки един ден веселят. В Нова много ѝ се подиграват на тая Русия. А пък в Бнт босоногото моме и нейният пъртньор – на новите трамваи в Северна Корея се поподиграваха. Ми смешно е – трамвай! А пък в Русия събрали хората пари и възстановили парен влак. Според Нова, защото нямало друг транспорт наоколо.

Така си е – те в Русия ядат доматите с колците и не познават още двигателя с вътрешно горене. Щото Путин им ги забранява тия достижения, понеже е комунистин. Но виж тук, ехе колко сме напред. Всичко ни е в кал. Дет се вика стигнахме първи в света „Назад към природата“! Нали човечеството се бори с глобалното затопляне, предизвикано от модерните дейности?! Е ние достигнахме невиждани висоти в това отношение.

Няма заводи да образуват озонови дупки, няма асфалтове почти, повечето хора се хранят здравословно малко, дрехи не си много купуваме, носим си старите, горивата са скъпи, та все по-малко си караме колите, не се много топлим…. А от пролетта почваме да си садим всякакви работи, които произвеждат хлорофил, фотосинтезат и въобще протичат всякакви нАучни процеси и прочистват въздуха.

МНОГО ВИ БЛАГОДАРИМ, завършва всеки разговор на Николаев и Ади с ГОСТИТЕ.
Айде – и аз много ви благодаря!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *