Виктория Тинтерова

Тировете атакуват

Публикувано

Народонаселението се е впуснало в спорове за тировете. Наще тирове, ваще тирове, техните…

Вече написах на стената на един приятел, ама ще напиша и на моята какво аз мисля. Струва ми се, че тировете по света и у нас така се увеличиха, че почват да ни превземат. Жепе транспорта е зарязан, поне тук. Нищо, че е по-чист, по-безопасен. Значи едно пътуване дори от София до Пловдив вече се превръща в кошмар. Тираджия с крак на таблото, задминава друг тираджия, който говори по телефона и е притиснал трети, за да го накаже, че го е засякъл около Пазарджик. Четвърти решава да задминава, без въобще да погледне назад… Ами километричните тирови опашки по границите? Била съм на такава опашка, няколко километра на първа-втора до ауспусите на камионите. Имах чувството, че ще се задушим и ще пукнем преди границата.

Представяте ли си пътищата ни и тези из Европа след 10 години? Един човек ми каза да мисля – как съм щяла да ям ягоди, ако не ги тътрят бързо насам-натам с тирове….? Ми има си карго самолети, хладилни контейнери, а и бихме могли да си произвеждаме. Да не говорим, че без ягоди мога и да мина, ама без живот – кви ягоди? Както е казал Джони Пенков – Да сме живи и здрави, защото какво е здраве, без живот?

Човечеството се сеща да мисли, когато е изтърван духа от бутилката. Мога да се хвана на бас, че след 10 години това ще бъде огромен проблем. Може би дори по-скоро… Глупави сме хората.

…на 180 европейски жители се пада по 1 ТИР. Вервайте ми, сметнах го.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *