Виктория Тинтерова

Тол системата! Да иляди! Ихууу!

Публикувано

Днес ще направя празнична трапеза – кифтьета, салата от зеле и моркови и салца с лук! Ще облека семейството с празнични дрехи и точно в 12 часа на обед ще се наредим около масата да гледаме как тръгва Тол системата! И ще кажем – Наздраве, за Тол системата! Да ни е жива и здрава и тя и маршрутните карти, и министерката да ни е жива и здрава. И Той да ни е жив и здрав. Или поне – и… Да са ни живи и здрави и сички тирове и мобилни приложения и да векуват! О, боже, толкова е върлуващо! Не, вълнуващо…
БКП-БКП-КПСС!

Ох не, това беше друго… По него време Силвия Кацарова си е купила телевизор за 700 долара, щото така ни принуждаваха комунистите, припомни ни тя вчера… Тате, като по-проз инженер, през 1963-64-а, купи Темп на крачета за 140 лв. С риск да го гепят комунистите.

– Мноо сте проз, другарю Тинтеров – му каза чичко Филипов, когато тате успя  да нагласи образа без снежинки и линии..

– Я, стига, бе чичко Филипов – му вика тате от дивана – глей си там микрофона! Аз да не съм певица, аз съм инженер!

– Тинтеров – и Анахид Цонева надникна – поне купи на детето Тоблерон и дъвка от Кореком, да види какво е….

– Година по-късно се появява единайсетмесечния им син. – мисир за едни хора. Егаси хората, как ги раждат тия единайсетмесечни направо. А аз, вероятно като дъщеря на инженера Тинтеров, дето си купи Темп за 140 лв., родих обикновено дете.

***

Иначе, хубаво е, когато мреш от нещо на стари години, а близката болница се е разпаднала по шевовете, от прозореца си да виждаш един хубав стадион на „Ботев-Пловдив“. Това е една хуманна постъпка от страна на правителството и Той. Е как да не Го прегръщат по селата и малките градове разни с единия крак в … стадиона.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *