Виктория Тинтерова

Томислав Дончев – Вечно Приповдигнатият

Публикувано

Мислех днес да не мисля за политикИ, министери, бюджети и прочие изпражнения, да си правя съботните палачинки, да пусна ена пералня, да се скарам с мъжа ми спокойно, да сготвя едно джоланче с кисело зеле… обаче не – нападна ме Томислав Дончев, Вечно Приповдигнатият.

Бе, хора, тия са ментално увредени, на български – мислят с гъза си. Дончев ни уведоми ентусиазирано, че успехът на всеки зависи 99% от него си и няма общо с държавата, а ние сме недоволни, щото гледаме телевизия, по която гадовете показват как другите живея и…за’тва.
Демек, ако няма телевизия и интернет щяхме да сме си ОК, както казват културните хора. Щяхме да сме УАУУ, както казват още по-културните. Ем, телевизорите виновни, че сме недоволни, ем от държавата нищо не зависи. Ни скапаните болници, ни пътищата и тритуарите на Фънда, ни пенсиите, ни законите… НИЩО! А Вечно Приповдигнатият Томич е важен министър на туй НИЩО.

Аз много харесвам този мисловен процес при гербаджиите. Всъщност, харесвам всеки мисловен процес при тях.

Начи, да обобщя и да ви обясня, че знам ли, може да не сте разбрали:

1. Ако ви е ниска пенцията или заплатата – теглетебръзкредит!

2. Ако детето иска светещи маратонки и торта – теглетебръзкредит!

3. Ако се разболеете вж 1.

4. Ако ви арестуват, за нещо, наемете Марковски и теглетебръзкредит.

5. Ако се спънете в плочките на Фънда и си счупите нещо телесно – вж.1.

6. Ако се налага да ходите при някой от сто и трийсетте държавни служители за нещо, не ходете, само ги дразните с тия ходеници, молби, заявления, кадастъри, удостоверения, узаконявания, не дразнете томчевите хора!

7. Всеки месец, на първо число, трябва да внасяте в някоя каса на някоя банка таксите, които дължите, ако бяхте ходили по държавните институции, от които нищо не зависи. Не забравяйте, запишете си някъде, запомнете като Отче наш, като О, Шипка! /за атеистите/ – ОТ ДЪРЖАВАТА НИЩО НЕ ЗАВИСИ! Томислав Дончев ви го каза, а той е зам.министър преседател, министър по европейски фондове /готина длъжност, не ли?/, философ и журналист, не е като да е някакъв пръдльо. Ей на – и финансовият не разчита на държавата и на заплатата си, живее в апартамент-подаяние, че даже и самият Той не разчита, живее си у тях си, в Банкя.
–––––
Питали радио Ереван:
– Замът по еврофондовете на България католик ли е?
– Не – отговорил дежурният редактор по външните новини – като гъз е!

Знете ли че:
Плешивият човек отначало по форма, а после и по съдържание, започва да прилича на гъз?
прозрение на Тинтеров-баща, когато взе да оплешивява.

Накрая:
– Шефе, ти си гъз!
Лафазанов

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *