Виктория Тинтерова

Трабахо си, пачанга – но!

Публикувано

Имаше навремето един чуден виц за Кастро. То навремето, освен парно във всяка стая, имаше и чудни вицове… Но това е друга тема, за имането и нямането. Та в този виц се разказваше за безкрайно дългите речи на Кастро. Накрая завършвал с призив:

– Трабахо си, пачанга – но! Трабахо си, пачанга – но… тралала, трабаааахооооооо сиии, пачанга – нооооооо …

И народът подемал песента и започвал да танцува весело.
И трабаьоно било положението…

Е на това прилича цялата работа от март до сега. Непрекъснато празни приказки, малоумна превъзбуда, доносничене, глупави предложения от глупави хора, дезорганизирано и ужасно озлобено общество. Въобще каквито и какафонични определения да употребим, все ще е малко.

Говорителката на Бърза помощ в агитационното си табло днес употреби военни термини като „тил“, „атака“, „ариергард“, „война“, „авангард“, „амбразура,“ „десант“, и прочие… и се разбра, че е много обидена на тила, който сме ния, както казват културните хора.
Аз, напримерно, разбрах, че си седим вкъщи и се чудим кого да мразим. От сутрин до вечер! Дори чиниите спряхме да мием и да си перем гащите, щото сме заети с мислене. Чудим се, чудим се и изведнъж – аааа, сетих – че мразим лекарите! Сякаш не видяхме с очите си болните хора, които беряха душа на стълбите на болницата, която гледка аз никога няма да забравя… Тези, конкретно лекари, от тази конкретна болница, наистина намразих, признавам си без бой. Но това не са всички доктори, нали, другарко говорителка?! Не мразим всички доктори, даже напротив, повечето доктори обичаме. Не знам как такива особи си представят, че половин народ е настроен срещу Системата насила и от само себе си!? Народът не е глупав със сигурност. Не мрази напук! Изобщо, по студията се влачат едни жертви на Народа, които със сетни сили обясняват на Народа, колко е грешен. Спрете малко да говорите, спрете Николаев да подскача истерично, спрете да обвинявате за известно време Народа, пък да видим какво ще стане….
Спрете се, бе!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *