Виктория Тинтерова

Треторазрядния актьор – Боилът на културата

Публикувано

От някакъв треторазряден актьор, който в един нормален свят би подсмърчал пред някой офис на продуцент да го вземат да играе първият убит войник в масовка за Втората световна, зависи културата на държавата ни.

Строежи, реставрации, библиотеки, театри, кино, издателства. Представяте ли си го това? Истеричен, с държание на обидена проститутка от цигански произход… Как им лъсна голият гъз!

Иначе да ви кажа една дреболия – токът ни е със 100 лева повече, без да сме си променяли начина на живот през последния месец;
На Боил Банов му е мъчно за детето му. Вика – не стига, че до сега децата му се подиграваха, че е министър (представяте ли си го това, егати децата днешни), ами сега и заради Йончева. Почти цитат…

На мен пък ми е жал, че детето ми този месец, поради 100-те лева повече ток, ще бъде лишено от достатъчно ябълки, някое и друго развлечение, малко спорт, от книги или кино.

Имах чувството, че ще се пукне.

Имам чувството, че ще се пукна от яд, че такива хора ми определят битието.

Възмущението му от Йончева достигна кресчендо.

Възмущението ми достигна кресчендо, когато си видях сметката за тока….

Да ви кажа още една дреболия –
1 прясно мляко – 2.20
1 кисело мляко – 1.20
1 хляб – 1.20
6 яйца – 2.00
––––-
общо: 6.60лв. х 30 дни = 198 лв.
Но пък за какво са ми по 6 яйца на ден…?!

Ама това преди поскъпването на тока с 30% за производителите на горните неща и за магазините, които ги продават. Прибавете поне 60 лв. още.

Банов, земи се скрий някъде, че много хора искат да те бият. Много. И много хора и много да ….таковата, нали. И отзаде и отпреде.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *