Виктория Тинтерова

Трима Ади не чакат – информират!

Публикувано

Тази сутрин Ади от Нова я няма и тримата – Богомил, Николай и Николаев се надпреварват да ни информират.

Страшно приличат на лели пред някой блок в N-ският панелен комплекс, в който и да е град на територията. Надпреварват се – яяя, тук земетресение, аа, аз пък видях една катастрофа,… ммммм, не е само една, а ти видя ли онова там, в Щатите, не, бе не е в Щатите, в Испания е.

С битивито се състезават кой е открил през нощта най-гадните и страхотевични събития по света.

Ако например, са загинали деца – ще ги ударим тия от Нова в земята, си викат и потриват ръце…. Така, в шеги и закачки с катастрофи и земетресения и едно малко наводнение в Йордания от страна на битиви, мина един час скъпо телевизорно време.

Каролев – В София догодина, увеличението на доходите ще стигне 50%, направо супер. Заради разкошното управление на герб, естествено. Бе защо наще доходи не се дигат? И аз съм от София, и мъжът ми. Ми, не е справедливо ся. Наще даже намаляват. В нащо семейство се забелязва инфлация, аха да стигне тази в „Черният обелиск“….

После Каролев вика и че цените на бензина се дигали щото има малко потребление, не бе, не било малко, голямо е… всъщност няма значение, цените се дигат, когато се дигат и защото малкото-голямо потребление ги вдига и така те се вдигат.

Аз не знам защо го канят Каролев по телевизорите. Да е красив като Гала, добре, ама не е. Да издава албум или скоро да прави мега-супер концерт в зала 1 на НДК, да си обясня. А то – само дъра-бъра, два чадъра. И е леко истеричен, мърда непрекъснато, та тормози операторите. И момчето на времето на Нова си мърда главата непрекъснато, та се притеснявам да не му се откачи и изведнъж да се изтъркаля на земята и да продължи да информира и информира оттам…. Операторът се шашка, но се овладява и продължава да снима…..

Малко дългичко стана, ама не мога да се стърпя – Гавазова, известна още като Чети етикета, вика, че децата много дълго стоят пред екраните или другояче казано – тези умни устройства. Телевизорите. Точно техният телевизор въобще не е умно устройство, ама айде. И заговориха с една Неква от Фондация „За храната“ за детското затлъстяване и фафлите. Откачиха тия, не вафлите са проблемът, да им кажа аз, а това, че децата няма къде да спортуват. Това е един огромен проблем, ама огромен, не чипса…. Да престанат разните фондации да тормозят народонаселението, че накрая и аз ще основа една фондация… Ще я кръстя „Долу Фондациите“ или „Долу убийците на фафли“ или „Да върнем на децата вафлите“… Дали да не кандидатствам по някоя есъ-програма и за финансиране?

За глупостите на парламент и правителство и особено на Пекинската не ми се говори. Само да кажа – вчера тя вика с апломба на сър Лоурънс Оливие, когато пита черепа туби, ор нот ту би, с таланта на Арнолд Шв., когато каза на лошите – Ал би бек…:
– Време е държавата да извади СОПАТА.

Аз моята сопа съм я извадила, обърсала съм я от прахта и съм я подпряла до вратата. Чака…. Само казвам.

………………….

Много се зарадвах тия дни от една новина – на бедните хора по селата им купили печки за пелети. Екологична работа. Луксозна, чиста. Има само един малък проблем, пелетите са 369.99 лв. тонът. А за зимата трябват поне 5-6 тона.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *