Виктория Тинтерова

Удобно ми е – Сидеров!

Публикувано

Да ви кажа – сидеров много удобно похулиганчи оня ден. Той не го прави за пръв път. Правил е и много по-безобразни неща. Видният отвсякъде антрополог вика, че така искали да се държи неговите, на сидеров, фенове. Защото били лузери
/и ние знаем чужди думи, и ние пушим Кент и ядем бонбони Тик-Так/.

То е ясно, че акълчетата им, на феновете, са малки колкото грахово зърно и толкова гладки, ясно е също, че намаляват, ама и на целокупното журанистическо войнство, не са им по-набръчкани акълчетата. Или, може би, не искат и те да станат лузери… Не знам.

Огромният скандал не е сидеров, той ни е отдавна ясен. Огромният скандал е огромната лъжа на борисов и правителството за едни милиони, обещани на здравеопазването и конкретно на медицинските сестри. Това е поредната грандиозна лъжа, на която сме свидетели през последните 10-15 години. То вече и смешно не е. През май борисов „дава“ 50 млн. Месец след, това тихо и подло, намалява тия 50 млн на 8! Такъв един скандал сваля правителства навсякъде по света, освен в африкански селища с вожд в сламена поличка и в Северна Корея. Заприличахме на запуснат публичен дом. Зат’ва, вероятно, Гала са я барнали като маман днес, застаряваща маман, във финансова криза.

Но да се върнем на баш мамата на публичния дом. Вчера каза, че нищо не знаел за това намаляване на неговата щедрост. Влади бил виновен. Ако е така, навсякъде по света, дори и в африканското село, влади щеше да е вече без глава. А в Северна Корея дори опушкан. Внимавате ли как внимавам как да опиша страхотиите, които биха се случили по света, ако се беше случило това, което се случи у нас? Че са много чувствителни на тема кончина…

То, сигурни сме, че не е влади виновният, нали? Допускам следният диалог:

– Абе, тия там кво искат? – той.

– Повече пари. – влади.
– Бах маа му, идват избори, дай да им обещаем нещо! – той.

– ОК, 2 млн как ти се струват? – влади.

– Аре да са 50, глей как звучи – Давам ви 50 мелеона!

– Ама немаме толкова…

– Голема работа, подписвай там… После ще ги отпишем, да ги таковам. Я цялото лято е пред нас. Ще се разсейват със скандали за или против Гърци, да ги таковам. Имам и една идея за прасетата, ама сега проучвам. Няма да забележат.

Е, забелязахме. За 5 минути. За сидеров ще говорим поне 5 дни. Всички антрополози, социолози, политолози, изкустволози, биков, харизанов, мадам Баница, кандидати и вся осталная сволоч ще се изредят да се възмущават…. Сволочта е над некви си лъжи за 50 милиона. Както и за лъжите на фъндъкова за прекрасната София. Както и за мизерията по села и малки градове. Както и за….

А Волен Удобното, удобно ще почине на некое Варадеро поне две седмици. Ако перефразираме класиците – кво му трябва на човек, за да е щастлив – малко сухо шампанско и една яхта…

***

Министърът Ананиев каза, че парите за болниците се отпускат на база на заработките. Вижте ся, както събираме капачки за кувьози, предлагам да поболедуваме малко, да ходим редовно по болниците, че да генерираме … заработкиТЕ, които липсват. Начи, ако на мелеон от нас турят по една инжекция с нещо, например диазепам, че да се успокоим, може пък да си заработят една 700 левова заплата медсестрите. Ако пък направим и една акция с плакати, на жълтите павета, може до 900 да ги докарат.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *