Виктория Тинтерова

Универсална панацея

Публикувано

– Универсална панацея… – на Гала панелиста-писател.
Глупостите по телевизиите и глупаците в тях създадоха някаква паралелна вселена в държавата. В тяхната вселена всичко е прелестно, цветно, подаръците са в малки кутийки, дори легендарната Патрашкова е красива, сексапилна и елегантна. Хората играят игри в техния свят, коя от коя по-тъпи и колкото по-тъпи, толкова по весело. Пълен е с манекенки, прекрасни български сериали, шеговити скрити камери, фитнес, диети с … киноа, безглутенови хлябове и всякакви подобни разкоши. За да са вечно млади и красиви, понеже – Жиивотът е хубав!

Там, на тази планета си къркат от сутринта шампанско, хапват елегантни торти. Говорят изискано за секс, защото са … свободни хора. Халваджаните са им интелектуалните гурута. Всички много се обичат от сутрин до късни доби на виенски балове и коктейли. Понякога ни прожектират разни неща, че да ни бръкнат в душите, пък дано съберем 140 000 лева за лечение на някое бебенце или да ни стимулират да събираме капачки … или да ремонтираме доброволно някоя болница. Понякога ни се карат, че си изхвърляме буклука на улицата или, че караме бързо, че… Карат ни се, защото те са добрите. А ние – прости и лоши.
Жиииивотът е хуубав!
Универсална панацея са те.
Разрушените тротоари, мизерните села, хората без зъби, гладните са на другата планета. Някъде много далеч. На наща планета.

***

Протестът на сестрите ще бъде удавен в глупостите между НСО, Дариткова, полицията и всякакви малоумници. Мисирките го смармаляскаха тотално! От глупост. Вече не вярвам, че манипулират съзнателно, просто са тъпи.

Виктория Тинтерова

2 thoughts on “Универсална панацея

  1. Пък една руса такава, дето разправят, че в други предавания била разследваща жур… таквоз. Рекламирва нещо за телефон, дето ти казвало колко хора се казвали някак си. Пишеш на телефона „Пешо“ и то веднага – петстин хиляди сте пешовците по света голям. Русата жур…таквоз: Да видим сега колко хора по света се казват като нашия следващ гост… Начи, много е тъпо това приложение и е смотано, щото той сега ни идва на крака, пък тъпото приложение разправя, че никой на света не се бил казвал „Каранйотов“. И си прибра тилифона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *