Яяя......

Ф16 на кило

Публикувано

По-неграмотна и нагла пропаганда от тази за Ф16 отдавна не бях срещала. Като почнем с твърдението, че да не купим американски самолети е като да обявим война на НАТО (Зюмбюлев), през задължителната пропаганда на Медиапул (“Да, това е лобизъм, за бъдещето на нашите деца!”) и разни други маргинали с маргинални внушения.

Най-смешен ми беше аргументът, че Ф16 можели да прихванат Крим на радарите си, за разлика от Грипените. Казано от хора, които очевидно си представят, че самолетът вижда с очи, а не с наземна радарна инфраструктура, която е изключително скъпа и не е калкулирана в цената. Иначе казано, без тази допълнителна инфраструктура, самолетът не може да види и до Ихтиман. Това е все едно да си купиш телефон с 5G мрежа от чужбина и да откриеш, че в твоята държава няма такава мрежа.

И никой от тези “специалисти” не обяснява колко ще ни излезе един летателен час с Ф16, а именно, че сумата ще е двойна спрямо тази на Грипените и най-вероятно половината от самолетите ще залежават на земята, поради липса на средства да бъдат пуснати. Словакия си издейства по-приемлива цена за самолетите след продължителни политически преговори. Има ли обаче човек, който да вярва, че с настоящия управленски елит България може да си издейства отстъпка от САЩ?! Говорим за елит, който гласува по десет милиона на километър магистрала и по два милиона за някаква смехотворна сцена в Пловдив.

И всичките тези лобисти, които до утре ще вдигат гири на тема Русия, нямат нищо против да поставят държавата си в зависимост от САЩ и да обслужват интересите на чужда страна.

Иначе, в други новини от страната – Ани Цолова вместо да разказва за дисидентстващия си при комунизма дядо, да каже как демократично я натириха от Нова телевизия или искам твърде много? :)

Юлия Ал-Хаким

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *