Виктория Тинтерова

Хайде сички да омрем!

Публикувано

Има една докторка, белодробна, която ми е особено неприятна. От край време ми е неприятна. Тя говори за пушачите, както д-р Емилова говори за дебелите хора. Като фашистите за евреите. Аха да ни направят концлагери…. Изолатори някакви да не срамим и дразним човечеството. Ся я бяха извикали да ни успокоява за Оня вирус. Е, хайде – успокои ни:

1. Не трябва да ходим при лекарите, хей така, когато ни скимне. Тва да не е тука баница….

2. Като кихате в лактите си, Оня живее 35 часа. Ако е палто не можем да го перем всеки ден, затва трябва да го изнесем на балкона, да съпровЕтри… То не че Оня ще омре навън,  ама поне въздух да вземе и да се разнообрази.

3. На колко градуса да перем? Ми на колко – 40-60… ама не е много сигурно, само предполага тя. ШашнАха я с този въпрос.

4. Не трябва да ходим при докторите…

5. Един човек се разболял, ама го изкарал леко и се върнал на работа след 3 дни, ама и преди това е ходил на работа. Не разбрах нищо, честно. Той и преди да се разболее е бил заразен, ама не може да се изследва, защото тестовете не го ловят Оня, докато не се развихри. Схванахте ли липсата на логика?

6. Мийте си ръцете през 15 минути, по 14 минути

Целият тоя брътвеж беше на фона на картинки на Оня, зелен, който весело се търкаля насам-натам.

А пък онзи ден едни лекари и сестри се показаха по телевизора и зеха да напускат болницата, защото:

– Не съм психически подготвена – каза едната.

Нямали защитни облекла, което е огромно безобразие, граничещо със садизъм. Бог ми е свидетел, а и вие, че винаги съм защитавала лекари и сестри. Имам много приятели доктори и винаги съм била страшно респектирана от тази професия. Изпитвам огромно уважение и смятам, че в тази професия работят най-интелигентните хора на човечеството. Обаче –  телевизора ли е мястото, в което да се оплакваме от разни безобразия? Как да се доверим точно на тези хора? Имат ли акъл да ни прожектират това дезертьорство? Пак казвам, че да не ми се карате, говоря за точно определени 5-6. Бе, идете при министера, в минсъвета, в парламента, не се показвайте по телевизора! То се едно при земетресение или някакво такова събитие, или война, да се появи некой полковник и да каже, че не е подготвен и иска да си ходи вкъщи, при жената….
Дето се вика – като се знам къв съм инженер, ме е страх да ида на доктор…

А на оня, дето разказва филми за гадове, да му кажа:
Плешивият човек отначало по форма, а после и по съдържание, заприличва на гъз! Тази мъдрост я знам от тате….

– Гъз си ти, шефе! Шефе, ти си гъз!  – Лафазанов, „Улицата“.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *