Виктория Тинтерова

Хейтърлон

Публикувано

Понеже лекинкото недоволство, което изразяваме тук се казва сега хейтене, а ние хейтъри, ще нарека това, което ще напиша:

Хейтърлон

Аз гледам на телевизора като начин да си изясня защо стигнахме до тук. Вече горе-долу имам отговор – тези журналя са предатели. Така да се каже джурканица от Юда Искариотски, Игнаций Лайола и Мърцо Пицайзов от Биримирци, с едва завършен 6-ти клас.

– Живее ли българинът на кредит? Четох тия дни, че всеки втори българин е готов да иде на море с кредит… – Мирата на Адаидва, обвинително.

Ми да, теглят кредити тия българи, дето не си правят сметка. Ако да речем, вместо зимата да  отопляват детската стая, спалнята и хола, не ги отопляват, ще спестят по около 300-400 лева на месец и по този начин за 5 месеца ще натрупа около 1500-2000 лева и ще може да иде без кредит на море. Ама не, нахални са тия българи и тъпи.

Много още спестяваници мога да прибавя, но и това стига за 4-5 дни. Ако пък не вземе жената и детето, българинът, може да остане и 7 дни. Ама без бира, да се разберем….

Тази Мира можем да я приобщим към Игнаций Лайола.
Преди този главозамайващо интересен разговор за кредитите и българинът, излязъл сякаш от перото на най-талантливите и смели изследователи на диви животни от Нейшънъл жеографик, ни прожектираха един репортаж за комплекса „Червено знаме“.

Ирония просмукваше отвсякъде текстът на репортерката – как като кажели едно време ще се прави нещо, то то се правело, независимо от всичко и без да питат никого. Та така Онези  построили този  най-модерен спортен комплекс в Европа, без да питат никого и за рекордно кратко време. Иронията направо удави този репортаж. В който ни гък, ни мък, ни Боже опази, чий е сега и защо е в този вид. Просто така, минали са около 1000 години и това е то – природа.

Репортерката ще я наредим около Мърцо, защото дори и той би питал:
– Абе, да ви таковам мамата, що е ся тва?!

Всички те – битивитата и нова и Денятзапочвасгеоргилюбенов, съвсем спокойно и заедно и именно са Юди… Иссофийски.

––––––-

Откраднато от дете в трети клас /само запетайките, голата французойка и кубинската пура са мои/:

Бай Ганьо българинът, Бай Ганьо американецът и Бай Ганьо французинът корабокруширали. Клатели се на една надуваема лодка и плачели. По едно време се появил Дяволът и има казал:
– Всеки да си измисли по едно желание и ако мога да го изпълня, ще го изям, а ако не – ще го спася.
Бай Ганьо американецът помислил малко и казал:
– Искам едно уиски и една кубинска пура!
Бааам, в ръцете му се отзовали едно Джони и една пура. Дяволът го изял.
Бай Ганьо французинът помислил малко повече и хитро казал:
– Аз искам една красива, млада французойка!
Бааам, гола даже французойка цъфнала в лодкато. Дяволът и него изял.
Бай Ганьо българинът без да се замисли, казал:
– Ся шъ пръдна! Искам да ми фанеш пръднята и да я боядисаш зелена!
Дяволът го спасил и се пръснал на парчета от яд….

Така е оцеляла българската нация – с разни фантасмагории.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *