Виктория Тинтерова

Хекимян на море, телевизиите в киреча

Публикувано

Хекимян на море, телевизиите в киреча

Хек. е на морето от вчера и е изтрещял, от кеф. Имам чувството, че ще се разлее по улиците на Слънчака. А именно и заедно. Горе-долу както когато откриваха Желязната църква в Истанбул. Тези предавания от Лозенец и въобще от морето на Битивито показаха кристално ясно какъв тапунгер е кмета на Царево, например… или колко е разделена държавата…. или как си съсипахме хубавите крайморски градчета… И затвърдиха убеждението ми, че ако искаш да починеш качествено, без риск да те фане нещо, което се лекува с Дуфалак, или пък да не си дадеш мизерните пари за сянка и мазен шезлонг, трябва да идеш в Гърция.
Миналата година бяхме в една къща на почивка, в стая от къща, де, близо до Кавала. Мястото е така да се каже вилната зона на Кавала. С едно малко плажче, общинско, с чадъри. Разбира се безплатни. В събота дойдоха една мнооого голяма компания съвсем млади хора с дечица. Единайсет броя деца и съответния брой родители… Барбекю, тиха музика, смях, ловиха риби, плуваха… Бе, въобще – цял ден, до 12 вечерта си стояха на плажа. Разбрахме, че техните родители са ги водили на този плаж, както и родителите им са били водени на този плаж. Той си беше като техен дом… То и ние навремето си имахме такива заливчета около Созопол, дето си ни бяха като дом. Ама сега дори не мога да различа къде бяха. После се преместихме в Царево и Арапя. Сега и това място не ми е симпатично. Най-тъжното от всичко това е, че синът ми и приятелите му няма да си имат любимо, българско заливче.
Впрочем цените на квартирите на нащо море са като в Гърция, че даже и по-високи. Да се чудиш – две легла от 80-те години, лекедьосани одеала, гардеробче със скърцащи врати, маса с два стола, на 15 км от плажа – пеесе лева.
Ето, затова трябва да се гледат Хек и Ник., да се видим какво представляваме…

Много моля, хората, които НЕ гледат телевизия да не казват, че НЕ гледат телевизия под моите умозаключениея за телевизиите! Да не ми казват, че съм мазохист, да ида да се разхождам, да чета книги, да гледам дискавъри, хистори, травели и прочие. Не ме интересува кой гледа или не телевизия изобщо. Аз говоря за Работите в държавата, телевизиите също, телевизиите в момента са патерици на властта и ако НЕ гледате новини, начи изобщо не знаете какво става в държавата. Това е моето твърдо убеждение. Ако не гледате какви ги говори Цвъ, Цвъ няма да изчезне. Няма да изчезне гледката на избити кози и драмата на едни хора, които остават без поминък и надежда….
Знам колко са тъпи такива призиви, убедена съм, че няма да фане декиш и винаги ще се намери някой, който да ме съветва. Ся, аз съм една жена, прилично дебела и в разцвета на силите си. Късно е да ме възпитавате. Турски сериали не гледам и имам толкова крайно мнение за хората, които гледат, че чак ме е срам да си го мисля…ама не ви занимавам с него, нали?! Не гледам Слави, София ден и нощ, Истински истории, Гала и Мъжътнагала и такива подобни, щото са обида за интелекта. Но не налагам мнението си на никого. Не качвам картинки с цветя които мърдат и светкат, котки в сърца и влюбени красавици, нито думички на Паоло Куелю на фона на дъга, но не ви обяснявам непрекъснато колко е тъпо това и как никой не го интересува.
Много моля, вместо да ме поучавате какво да правя и какво да не правя, да се разкарате от това място. Опитвам се да бъда възможно най-възпитана.
Може би си пролича, колко много се ядосах от сутринта.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *