Виктория Тинтерова

Хората сега живеят най-добре в историята на тази страна

Публикувано

„Хората сега живеят най-добре в историята на тази страна“ Харизанов

Имало едно време една страна. Държава. Един ден хората се събудили рано сутринта и видели, че всичко в тази страна е прекрасно, всичко блестяло.

Излезли на улицата, и що да видят – улицата, тротоарите, градинките били покрити с мед и масло.
Ах, казали си хората, колко хубаво. Тръгнали да тръгват на работа, обаче взели да се лизгат, както казват кОлтурните хора, да се лизгат и да падат. Настанало едно огромно меле и тотално объркване. Обаче по едно време се усетили, долазили до къщите си за малко лебец и почнали да ближат тротоари и улици, да мажат върху филии, да затварят буркани.

Отгоре, от един прозорец, гледал Хризанов, Гошката и си викал:
– Ех, че хубаво! Кога, бе тъпаци, сте виждали толкова мед и масло? И всичко заради Бокича…. Я и аз да изляза да си събера малко, че тия са толкова лакоми, като нищо ще изкльопат всичката тая благина….
И излязъл с два петлитрови буркана. Единият щял да го изяде, а другият да продаде…някога. Предвидлив бил, а и доста други страсти имал, освен храната – ски, голф….

Бил толкова щастлив, че вървял с валсова стъка. Но не преценил добре ситуацията и щом стъпил на тротоара, покрит с мед и масло, така се хързулнал, че полетял напред, към улицата. В това време минал един автобус, не могъл да спре навреме, та го отнесъл… Така Хризанов приключи своя жизнен път, помислихте си, нали?
Да, ама не.

Главата му го спасила, автобусът, слава Богу, го ударил в главата, а тя била много, много дебела и квадратна*, та Гошката станал и само се отръскал, като мокро куче, ама с мед и масло намазано….. Но бурканите бяха безвъзвратно счупени и напълно непотребни, а други нямаше…. А това беше единственият ден, последният ден с мед и масло по улиците. Хризанов се прибра наяден, но тъжен, щото друг шанс да стокира мед и масло в буркани, нямаше да има. Разбирал ги тези работи. Но понеже бил непоправим оптимист, заспивайки си казал:
– Утре да проверя дали някой няма нужда от дресьор на соколи или пък на коне….
И заспал с усмивка, винаги има изход!

Ваша Тинтерезада

П.П. Да не забравя да кажа, че Харизанов цитира Полина Паунова и нейна статия. Почетох малко на стената ѝ, но когато стигнах до глагола УСЛУГВАМ, УСЛУГВАХА в текста си рекох, че е по-добре да гледам Бриджит Джоунс за стотен път.
––––––
*Знаете ли как изглежда съвършената жена?
Висока 1 м, с квадратна глава, та като прави свирка, да можеш да си слагаш чашата с уиски на нея. Важи и за някои мъже.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *