Яяя......

Цирк и лъжа!

Публикувано

Понеже виждам възторзи, аплаузи, уаукания и прочие одобрителни жестове за арестите на българските новобогаташи – в последните два дни конкретно за Баневи, да споделя и аз ценните си мисли по темата.
То всъщност е една мисъл от три думи: Цирк и лъжа!

Лъжата е огромна – всички тези „бизнесмени“ вършат каквото си поискат през последните двадесет години пред очите на всички – и особено пред очите на Б. Борисов през целите 17 години, откакто той е във властта като главен секретар на МВР, кмет на София, премиер. И твърденията му, че при други хора и други управления са се извършвали тези данъчни и други престъпления, са не просто лъжа, а грандиозна и нагла измама, от тези, които той напоследък така щедро и с благороден гняв представя пред обществото!

През 2006 г., когато вече голяма част от придобитите на безценица заводи на Баневи са нарязани на скраб и десетки хиляди работници са на улицата, а приватизационните договори са изцяло загробени, борецът срещу престъпността и корупцията Бойко Борисов, кмет на София, лично извършва бракосъчетанието на Николай и Евгения Баневи! Чест, оказвана на малцина.

Оставям настрана всеизвестните факти, че преди този период той и прословутата му рекетьорска фирма „Ипон“ са охранявали именията им, заводите им, тях самите – това са годините на първоначалното му натрупване на капитала. Годините, в които ходи по приемите им с Цветелина Бориславова издокаран в анцуг!

Впрочем, някой може ли да ми обясни каква е разликата между Баневи, Арабаджиеви, Стайкови, Бенчо Бенчев и Георги Гергов? По какви критерий едните са разследвани, арестувани или издирвани от Интерпол, а Гергов е дарен с 43 млн. лв?

Добавям и необяснимото пренебрегване на високопоставени чиновници в агенции, министерства, областни управи, общини, синдикати без чието дейно съучастие повечето от безобразията на „елита“ са почти невъзможни. Кой и кога ще потърси отговорност от тях? И дали въобще?

Циркът е пълен – със снимки и видеа от имотите на клиентите на прокуратурата – своеобразно продължение на ония аерофотосесии от първия премиерски мандат на Борисов. И с подозрителните съвпадения да се търсят за арест тогава, когато са в чужбина – да чуе целия свят какъв премиер-бабаит си имаме!

Публиката ръкопляска, лъвът прескача огнения обръч и никой не забелязва колко е проскубан вече!

Бонка Цакова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *