Виктория Тинтерова

Час по всичко

Публикувано

Фъндич внесла няколко електрически велосипеди, щото иска да бори мръсния въздух с тях, а и нови вело алеи за обикновени педе.., ох, не велосипедисти щяла да прави. Готина е Фъндич – наемът за електрически велосипед е 20 кинта. С тази цена смята да бори и затлъстяването, че ного тлъсти станахте с тез киноата, трюфели и сьомга. Особено пенсионерите, те тия колела са специално за тях, че да не се морят много, щото електрически, нали. Начи, ся да ви обясня – велосипедите са ситуирани до резиденция Бояна. Ако сте от Люлин, Младост или въобще от Овча купел, зимате два рейса х1.60=3.20, още 3.20 за връщане, 20 кинта за велосипеда и отивате да си налеете изворна вода от Бояна. Не е далеч, около Лимончето* горе-долу. Трябва да си носите пластмасово шише за водата. По този начин пенсията свършва за нула време и вие отслабвате здравословно, чрез метода на Лидия Ковачева, с помощта на Фъндич. Ако искате още по-бързо да отслабнете, се отбийте в Лимончето и така пенсията може и наведнъж да свърши, за 3 дни, особено ако обичате да имате ишиас. За тези, които са млади за пенсия, но имат деца е още по-полезно. Две деца – 40 лв. Родителите тичат около колелата или дават още 80 лв ако ги мързи да тичат. По този начин за две недели заплатите ще свършат и всички ще бъдат като Туиги*. Освен това Фъндич ремонтирала Диана, та билетът за плуване станал 10 лева. Също така разкопа София и всички подскачаме като газели насам-натам. Тва на локално, софийско ниво.
ГЕРБ също взима разни мерки, ама глобално***, за цялата държава. Москов не успя да забрани фафлите, нямаше много време, но ГЕРБ се погрижиха да не кльопаме глупости и да боледуваме от разни диабети и холестероли через дигане на тока. Ми то било много лесно, бе Москов, ти що не се сети, ами се тръшкаше по телевизорите за тия фафли? А уж вишист…
И ако това не ви харесва, начи сте неблагодарни поданици.
––
* За който не знае – Лимончето е една чудесна стара кръчма, в която през мрачните години на соца, ядяхме кебапчета, бели бъбреци, мозъци и прочие лиготии и беше много евтинко и затва винаги пълно. Ама тогава имаше много добитък, та не се забелязваше липса на мозък….
** Туиги е една от първите анорексични модели, след нея света пощуря по кльощави жени и измисли най-готината диета, дет съм пазила – бяло вино сутрин, бяло вино на обед, бяло вино вечер. През другото време каквато си бира искаш… По този начин изобщо не ти пука дали си като Туиги или като ренесансов модел.
***глобално – любима дума на дипутатити, когато става дума за съседното им на родното село.

Един от телевизора ни се скара, че „сички разбират от футбол в България“. Ми то футболът да не е атомна физика, бе чуек? То политиката малко по-сложно от футбола, ма ние и от политика разбираме, щото политиката секи ден ни такова. И ако нещо те такова секи ден и ти не разбираш от него, начи нещо не си в ред… То не че ние сме в ред, вече отдавна не сме.
Като питат Йори, магарето:
– Как си, Йори?
той отговаря:
– Ми не съм много как. Вече отдавна не знам как съм.
С таз работа с овцете, стана кристално ясно, че доверие в държавата няма никакво. Стотина души вярват на брътвежите на чиновниците и то е най-вероятно, щото ги мързи да не им вярват. Или по друга, финикийска причина, ама тя не означава, че им вярват, нали? Дори и да е истина нещо, дори и да искат да ни спасят от нещо, дори и да искат нещо хубаво да ни направят, ние няма да повярваме. Не че Те са се завтекли добрини да ни правят…. И аз пък, добрини.
Та, такова липса на доверие в институциите надали е имало някога. Което е пагубно.
Представете си ся да излезе Големия Нетолковабял Вожд и да каже – има радиаций…. Да, бе радиаций, ще му кажем, я си глей там ишиасите на юнкерите.
И така може като нищо да ни изпържи некой радиаций…. и да се свършва с тая мъка.
Понякога трябва да има държава, не ли?
Лош – добър стопанин, се тая….

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *