Виктория Тинтерова

Чекмеджейко и други новини от Зимбабве

Публикувано

Малко новини.

Едно миче, българка, ама родено в Зимбабве, го номинирали, на български – я предложили за някаква награда на името на Амал Клуни. Мина таз новина вчера 2-3 пъти покрай ушите ми. Викам си – тоя/тая Амал Клуни вероятно е някаква боркиня от Африка за сапун във всяка колиба, за премахване на гривните от вратовете на някои племена, за безплатно отопление за масаите или нещо още по-героично и възхитително и накрая се е самобичувала, изгорила и самозаровила в пясъците. Днес пак я чух тая история, отидох в Гугъл и ах, ма тя била жената на Джордж Клуни. Адвокатка. В Лондон. Героиня начи…. Ми, радост, браво, се така да ни номинират, хубаво ми е. Събитие. Днес от Зимбабве, после и от други държави! Супер новина!

А Чекмеджейко пак обикалял с жипката. Жипката е пътуващ цир.., ох не, кабинет. Вътре има сичко – и брадата жена с очила и укротител на крокодили… дали има тоалетна? Както и да е. Отишъл Чекмеджейко в едно село да се гаври с местните.

– Елате насам, че да не … – вика небрежно облегнат на отворения прозорец.

Хората забързано наобикалят пътуващия цир… кабинет. Всички са без маски, естествено. По едно време охраната ядосано отмести две дечица, дето искат отблизо да се насладят на величието на директора на цирка. Кабинета де. Появи се и жена с лична молба. Чекмеджейко се ангажира лично да ѝ реши проблема, като натовари двама-трима министри да се заемат. Така навремето Тато раздаваше апартаменти. Въобще, и сега се раздаде справедливост.

– Да опраим жената…. А в София говорят, че сме били гадове.

Чекмеджейко е готов за Музейко.
В отделено крило –
Историята на Величието на един Човек.
Край на новините. Толкоз за днес.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *