Яяя......

Червената Gangsta шапчица

Публикувано

Мисля да осъвременя малко приказката за Червената шапчица. Писнало ми е от измислици като разпорване на корема на вълк, докато спи и напълването му с камъни! Как спят тези вълци, с какво се друсат, та не усещат нищо, просто не смея да си помисля…

И така, тръгнала Червената шапчица през гората, за да занесе на баба си разни неща за ядене. Както винаги майка ѝ казала:

– Недей да говориш с никой непознат, защото има разни чичковци, които ще ти дават бонбони, шоколади и даже наркотици! Върви само по пътеката и право в къщата на баба ти, нали разбра?

Червената шапчица само кимнала, докато си мислела: „Писна ми от обещания, деева! Къде са тия чичковци с шоколадите и бонбоните? Аре мола ви са…“

Тръгнало девойчето и наистина кротко си вървяло по пътечката, но в един момент пред него изскочил големия лош вълк. Шапчицата само си изтръскала цигарата и изчакала да види какво ще направи тоя проскубан звяр. Вълкът леко наклонил глава и попитал:

– Къде си тръгнала, мацко?

– Отивам при баба ми, нося ѝ топла питка, масълце и разни дреболии, що?

– А баба ти богата ли е? – хитро попитал вълка.

Червената шапчица се ухилила:

– Ооо, да, даже много! Ти защо мислиш, че всеки ден изминавам толкова път пеша, а? Това е все едно да ходиш пеша от София до Ихтиман! Важно е, Вълчо, да ме включи в завещанието си на първо място! – и доволно дръпнала от цигарата си.

Вълкът рязко хванал девойката за врата и ѝ наредил:

– Сега ще се обадиш на баба си, ще ѝ кажеш, че си тръгнала с колелото и без да искаш си бръснала един дървар тука в гората. Човекът е паднал в пропаст, а колегите му искат голям подкуп, за да не извикат полиция и да не те пратят затвора. Ясно? Искат сто бона минимум!

Червената шапчица тежко преглътнала, но извадила айфона и се обадила на баба си, като трескаво ѝ разказала какво уж се е случило. От другата страна бабата само подсмръкнала и наредила:

– Застреляй свидетелите и бързо идвай! Мастика нали ми носиш? – и затворила.

Девойчето било много изпълнително, щото нали трябва да слуша богата си баба, така че бръкнало в кошничката, извадила един Валтер PK380 Nickel 9×17 с интегрирана релса за монтаж на лазерен прицел и гръмнало вълка директно в сърцето, щото не искала да губи време. Оставила трупа да лежи там и забързала към къщичката на баба си.

Почукала на вратата и влязла, като мило поздравила старицата, която я повикала с пръст и изтръгнала кошницата от ръцете на момичето, за да види какво има вътре. И се започнало едно мрънкане:

– Ква е тая питка, бе, бабиното? Мчи тя прилича на подметка! Безглутенова е, нали? Кажи на побърканата си майка, че искам бяла погача! А тва масло какво е? От мандра явно… Уж здравословно, а? Няма да се разберем с тая моя снаха, да знайш! Искам онова с краварката в левия ъгъл, ясно! Ех, поне има мастика…Ама пак е пещерска, баси! Виж кво, мойто момиче, утре искам узо, иначе ще си пренапиша завещанието! И кажи на майка си, че на мен няма да ми мине с тоя номер за здравословната храна! Утре искам и карловска луканка, кавърма и един буркан шкембе чорба! Деева тия нови моди!

Червената шапчица кротко слушала баба си и сериозно пресмятала колко патрона са ѝ останали в пълнителя….

Магдалена Николова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *