Виктория Тинтерова

Чети етикета на туршията… на трушията… Бе, както е там!

Публикувано

„1 буркан кисело зеле е равен на 1 кисело мляко!“ – Четиетикета Гавазова.

Другите глупости няма да ги цитирам, защото не мога. Нямам експертиза. Но, виж, по темата колко глупости се изговориха по телевизорите имам, тъй като съм завършила 11-ти клас.

– Лекарствата са дошли после, първо е било туршията! – някакъв активен потребител, шеф.

И на мен ми е шеф, защото съм активен потребител. На пенсионерите не им е. Те не са активни потребители.
Така е, нямало е лекарства, когато средната продължителност на живота е била около 33 години. Да не забравяме, че преди туршиите са били корените, а после, преди огъня – сурово мамутско и саблезъбско.
Задълбочен разговор за туршията. Понеже аз и още двама-трима гледаме телевизия, хората няма никога да разберат, че е опасно, когато продавачът бръкне с ръка в бидона с туршията /Четиетикета показва как/ и може да ви зарази с онова, дето го има в морето около курортите ни – ешерихия коли.

„Трушия“ ѝ вика Четиетикета на туршията. На масата в съвършеното студио на Бтв, което студио е спечелило оня ден най-голямата световна награда за прекрасност на студията, има 4 буркана т/ру/ур/шии за онагледяване. Доколкото видях – кисели краставички, зеле, царска трушия и нещо в пластмасова кофичка.
Освен мен и още двамата-трима гледащи, другите, вие, обикновените хора няма никога да разберат, че:

– Да, полицаят е бил добър човек /този, дето открадна мангизи от игрална зала/ и е нямал пари, но това не е мотив за деянието му – вика Хемикян.

Разбира се, къв мотив може да е това?!

И понеже ми стана прекалено сериозно от тези сериозни и животрептящи теми, отидох в Нова, където се посмяхме на малко сметища, дупки по пътищата, заклеймихме и уволнихме учителка с алкохол на селска улица, разпнахме я на кръст, съсипахме ѝ живота и я изплюхме. Видях и рекламата на следващия сезон на „Откраднат живот“, в който се мяткат разни артисти и се ръчкат със скалпели и фърчи малко кръв.
Вие, обикновените хора, дето не гледате телевизии, дано знаете, че точно каквито са ни мисирките, същите са и управляващите….

–-

Двама трактористи си стояли в сянката на един комин на ТЕЦ на Ковачки по обед и си почивали. Било 12.09.2001г. По едно време един делтапланерист се тряснал в комина.
– Квато ни държавата, такива ни и терористите – установил единият тракторист.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *