Виктория Тинтерова

Чистѝ България за един преход време

Публикувано

Министърът Нено Димов вика, че „Чистѝ България за един ден“ е готино, защото се превърнало в прекрасна традиция, която сме нямали…
Да бе, Нено, не се прави на толкова млад, не помниш ли ленинските съботници?!

– Вместо някакви хора да се търкалят по улиците и да викат – горките кредитополучатели, лошите банки ги тормозят…. – Хампарцудрън за кредитите на бедняците.
Николаев:
– Верно ли държавата е в криза?
Хампарцудръндрън:
– Не е верно, държавата расте в последните три месеца.

Аха, толкова е пораснала държавата, че извадихме ени два милиарда и платихме кеш за 8 самолета. Така правят големите, не се скръндзят за некви скапани 1-2 миларда.

Николаев и Богомил се радват като деца:

убито дете

разчленени трупове

розови фламинги, неразличими твърде от пеликаните

убита журналистка

дупки по пътищата

горят пет-шест сметища

свинска чума

волен сидеров

– Очакват ви още интересни теми! Гледайте….

Някакъв тип, собственик на кръчма на морето, фраснал един лев прав на една проверяваща, която предполагам е скъсала нервите на човечеца…. Николаев каза, че ще го покажат и ще му кажат и името за назидание на такива като него! Той, Николаев, мисли да тури едно табло пред блока си със снимки на разведените комшии, тия които пушат и пият ракия и псуват. Нека всички да ги видят!

А пък Алена каза, че много трябва да се мисли и много да се внимава, когато се приемат закони, защото има ретроградни вибрации и кармирации. Ако няма такива ретроградни работи въобще не е нужно да се внимава, могат да си гласуват и ей така, без мисъл. Освен ретроградните Меркурии има още поне сто ретроградни планети и Сидеров да внимава…. А пък Гергьовден били голем карък – с който се коалирали, изчезвал.
И т.н. и т.н.

Тия в битивито са чисто луди! Вие не можете дори да си представите какъв сериозен разговор се води между Четиетикета Гавазова и Алена. Даже Айнщайн пасти да яде с неговите физики…. Накрая наръсиха студиото със захар и сол, понеже има две противоречащи си теории за гонене на злите сили – едната от изток, другата от запад, завъртяха се три пъти около себе си, плюха през левите си рамене, извадиха едни вуду шашарми, прободоха ги с губерки, изрекоха две-три заклинания, Алена се метна на метлата си, метлата изстена от тежестта ѝ и отиде да нахрани Хензел и Гретел….

Тъжното е, че вече няма Розамунде Пилхер, кралицата на любовните бози, а вместо нея повтарят глупостите на Гала, докато и последните ѝ двама фенове не пукнат от скука… Няма утеха. Няма радост…

„Ако забележите свинска чума, обърнете се към официален ветеринарен лекар!“ – призовава една реклама.

***

А на фестивала в Жеравна кукери гонили злите сили от България.
Симеонов и Цветанов през цялото време се радвали и ръкопляскали.
Кукерите не са това, което бяха, вече не вАжат….

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *