Виктория Тинтерова

Човекът-оркестър и мисирките от третата планета

Публикувано

Шефът вече е Човекът оркестър – освен, че командва всички министерства лично, освен, че си кара жипа лично, сам се фали, той раздава справедливости и милиони, но вече е и телевизор. Даже много телевизори. Цъкаш на 1 – Шефа. Цъкаш на 2 – Шефа, Нова – Шефа…. Между директните излъчвания от жипа Му, заедно и именно с няколко министърподмазвачи, мисирките съобщават за безброй безобразия с такъв драматизъм, с такова детско изумление и сякаш виждам как Архимед тича гол по улиците и вика – Еврика!

Вероятно мисирките живеят на някаква прекрасна планета, в средата на София, оградена с висок зид. Вероятно, защото аз само съм подсмърчала около стената, оградила тази планета в центъра, не съм виждала, само предполагам кво е вътре….

На тази планета, в центъра на София, допускам, че винаги грее слънце и само понякога нощем вали, така за уют. Там температурите са умерени и както казва момчето на времето на Нова тв – все така ….пролет. Вероятно това „все така“ го е чуло в час по руски и му е харесал размахът на тази фраза. „Все таки“, както казват руснаците, ама го е срам да го каже на руски, че да не му викат путинска подлога…
Та там тротоарите са с венецианска мозайка, сградите са строени от Артекс – лъскави и съвременни, с индивидуални асансьори, а в ресторантите, в които се хранят мисирките, сервират киноа и трюфели и телешко уелингтън. Малки и уютни хиляди фабрики дискретно бълват продукция, в чаровни парници се отглеждат био зеленчуци …. Там всичко е весело, дори и земетресенията, които спохождат обикновените земи извън стените на планетата.

Отвъд високата стена, във втори кръг, пак ограден със стена, живеят кънчостойчев&райчев, харизано-биков и други верни до гроб последователи на Шефа. Мисирките никога не излизат извън високите зидове. За да знаят какво става, разчитат на будни граждани, които снимат безобразията наоколо и свидетелствата на харизанов. И на Шефа и неговата телевизия от жипа.
„ТЖ тиви“ се казва.

А Шефа, пък да ви кажа, е голяма скръндза. Ако къщата я беше префърлил на манекенката, нямаше ся да го разнасят по студията.
Една подобна навремето каза:
– Гаджето ми купи Мерцедес, ама като се разделихме, си го взе….

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *