Искра Веселинова

Чувства се дискриминирана 😤

Дълго рових из емотикончетата изразяващи чувства, но никъде не намерих – „Чувства се дискриминирана“.
Затуй аз ще го кажа:
„Искра се чувстваше дискриминирана“.

Прочетох из фейса, че каруцарите, хамалите и тем подобни щели да бъдат лишени от изконното си право да псуват. Това ме възмути в две посоки. Първо – кой и защо иска да лиши тези мили хора от демократичното им право да изразят мнение в свободен стил?
И второ, и то е по-важното – кой си позволява да твърди, че псувнята е право само на определени категории граждани, и то все от мъжки пол?

Има ли нещо по- хубаво от една свежа, сочна, цветиста псувня, в моменти, когато дар – словото е последната преграда между мен и присъдата за нечие предумишлено убийство по особено жесток и мъчителен начин?
Наясно ли са хората, според които само мъже от някои трудови и социални категории имат словесната свобода да ругаят, че ако не попържам, аз ще се задуша от пристъпите на гняв, в които често изпадам? А това е гняв до причерняване, гняв, от който се самозабравям и съм готова на всичко. Тогава от дългите години каторга ме спасяват само псувните.

И понеже съм жена до мозъка на костите, аз реших да не псувам на майка, защото е несправедливо спрямо жените – мъченици, които търпим мъжкото нахалство и хилядите ежедневни мъжки безобразия (които, в един по-хубав свят, щяха неминуемо да отведат въпросните мъже на гилотината) и започнах да псувам на мъж.
Не и на баща, защото бащата е нещо хубаво и също като майката заслужава обич и уважение. На мъж.
За да има справедливост и равновесие. И макар че някой сигурно ще отбележи, че да се псува е грозно и не подхожда на уважаваща себе си лейди, аз пък ще отбележа, че добрата ругатня е като мехлем за оскърбената душа. Така че, хамали, каруцари и всички други братя по словесно оръжие – аз съм с вас!

Искра Веселинова

One thought on “Чувства се дискриминирана 😤

  1. Псуването, поне така твърди Фройд, има цивилизационен смисъл: „Първият човек, който е хвърлил псувня вместо камък, е бил творецът на цивилизацията.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *