Виктория Тинтерова

Чудодейна ТВ глупост

Публикувано

В Бачковския манастир стотина човека чакат битивито да си зададе глупавите въпроси, та да тръгнат с една чудодейна икона нанякъде. Аз не съм много наясно с чудодейните икони и нададох ухо да разбера нещо смислено… Ама не. Нищо, карай, има Гугъл.

Но пък новините на бтв и Нова съобщиха като много любопитен и някак забавен факт, че на изборите в Индонезия починали 270 или 250, някъде там….. преброители на изборните резултати. Нещо като National Geographic – в екзотични държави, екзотични местни животни, хора и избори.

Новините не са забранени до 12 години, за разлика от филмчетата за сурикатите. Ми ся кво, индонезийци някакви. Въпреки, че аз хич не вярвам на тая „новина“. То като при ученията навремето в армията – % загинали, заложен още при организацията… Един вид – ний сме Николаев, европейска работа, а ония там са некви прости островитяни. И са милиони, бълха ги ухапала с некви 250 умрели…. Представих си стотици обречени индонезийци как се сбогуват със семействата си и тръгват героично да броят бюлетини. Нещо като момата, отредена за змея….

Хубаво впечатление в новините ми направиха едни хора от село, които казаха, че ще секат ръце и кръв ще се лее, ако им съборят моста. Честно, така казаха! А един тунеядец, фактор някакъв, с откровено тъпа физиономия и очевиден притежател я на къща за гости, я на апартамент с асансьор, я на яхта… може би даже и на трите, слушаше на безопасно разстояние. Мигаше на парцали, очевидно невярващ на ушите си. Мислете, тунеядци, наближава…. Да не се гледаме после с наведени очи!

После ни прожектираха една жена, майка на 13 деца. В България 13 деца, българчета е родила…. Разпитваха я разни глупости. Вика репортерката, че имали много обувки… Жената няма няколко долни и няколко горни зъба. Иначе са добре, весело семейство….

Десет минути след репортажа на битиви от Бачковския манастир, Нова пречи да изнесат иконата… Хората че ги бият, честно…. Взе да става много смешно. Продължават да пречат, не им пука, отзад се чува ропот, напрежението расте, операторът снима краката… Оня ден на Верониката на Нова операторът падна, както снимаше някакъв репортаж. Вероника погледна стреснато и каза:
– Операторът падна!
Видяхме, Вероника….
Да не стане – биха оператора и репортера на Нова….

––––––––-

….“— Бият Паниковски! — викна Балаганов, застанал като картина на вратата.
— Вече? — попита деловито Бендер. — Нещо много бързо.
— Бият Паниковски! — повтори отчаяно рижият Шура. — До „Херкулес“.
— Защо ревете като бяла мечка в топло време? — каза строго Остап. — Отдавна ли го бият?
— Повече от пет минути.
— Тогава веднага да бяхте казал. Ей, че глупав старец! Хайде да идем да погледаме! Из пътя ще ми разкажете.“

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *