Виктория Тинтерова

Чуми, вируси – се от нещо ша са мре!

Публикувано

За да забравим овчата чума, по нова ни пробутват летни вируси по хората, доколкото можем да бъдем наречени „хората“. Рипуртерките допускат обосновано, че пикът на вирусът ще бъде през август. Вирус още няма, според докторите, ама то е защото те, докторите не подавали инфо на службите. Докторите може да не подават инфо, ама Цвъ е подал на телевизорите, а те на нас. А картинката за фон е един огромен, зловещ термометър, живачен, вече забранен, на фона на едни курортисти, които се плацикат безгрижно и безотговорно към вирусите във водата. Много глупаво, другарю Цвъ, нещо губите сили….на нас въобще не ни пука от летни вируси, еле пък морски, щото сме жеуезни, а и твърде не ходим на море! И за да стане съвсем зловещо, викат и че е много опасно да съ къпиш – мъртво вълнение и медузи. Показаха една умряла… Ма то умряло ма, ако се сещате. Ако ви опари медуза, вика един спасител, може да се намажете с мокрия пясък, който виждате. Дали ще ги кажат тия неща и по новото радио „Свободна Европа“, че повече хора да са информирани? Щото четирите патки, дето ни информират в събота и неделя за Работите, малко си изчерпаха лиготиите и не са вече интересни. То не че някога са били, де… В този смисъл, дали да не помолим някой Фактор да направят и телевизия „Свободна Европа“, все пак 21-ви век е.

…….

Полигавихме се малко с Бтв и Белослава и Мария Статулова. Интервютата на територията се пазят като отчума от политически или социални теми. Всъщност интервютата рекламират продукцията на интервюирания, което е просто абсурдно. Ама и аз пък – какви социални теми…. То трагична е разликата между онази приятна, естествена, хубава, отруден млада жена, която си брани стадото и тази Белослава. Верно, навсякъде по света има такива разлики, ама чак пък толкова… Белослава вика, че по едно време много неприятно станало там, около Нея, в Лозенец. Ама пък ние помним как си построиха къщицата и заградиха залива, така че никой да не може да ходи. Тогава скандалът беше огромен. Сега…. сега вече няма значение, изгониха ни от нащо море.
На мен ми е сто пъти по-симпатична онази млада жена, дето това лято няма да иде да спи до късно на морето и да плува и да пие бяло вино на брега……
Как пък ни Мария Статулова, ни Белослава споменаха нещо за проблемите… нещо малко поне. Кога станаха такива подлеци интелектуалците?

Виктория Тинтерова 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *