Виктория Тинтерова

Шантиклер

Публикувано

Ха, нова мода шантиклер – репортерки спират хора с коли, навират микрофона в лицето на шофьора и питат злобно:

– Вие защо не се възползвахте от зеления билет?!

Очаква са като първа мярка, тези типове и типеси да ги показват по сутрешните блокове за назидание, след второ каране на кола – по един шамар, а на третия път – тричане пред кметството на Фънда.
Предвижда се в новия закон за движение по пътищата, т’ва го каза министерът на транспорта при Модната икона. За целта репортерките ще носят въжета, а операторите – стълба.

Не мога да не кажа за модата на Модната икона, не мога да се стърпя, нали трябва да храня образа на смотана, неграмотна соц лелка?! Та – вчера тя беше с блузка със свенливо ръкавче, около 2 см, в малко сдържан морав цвят.. Днес се поправи – пак си е без ръкави, в ярко патешко жълто, с дървен сутиен через който бюстът ѝ стигаше до брадичката.

Ся, ще кажете – егати злобата, но когато някой стане Модна икона, трябва да очаква, че другите, обикновените женици най-вече, ще го гледат и копират, нали… та да ви предпазя, не от злоба.

Модните икони диктуват модата, но не само в тоалетите, а и в мисловните процеси, което вече е доста сериозно и се оказа опасно.
Така да се каже – квадратната матрица оказва комутативен ефект, като става многочлен, в който всеки едночлен е произведение от по един множител от всеки ред и стълб на матрицата с определен знак в зависимост от четността на пермутацията от елементи. Това се нарича детерминанта. Или почти… Питайте Доган, ако не вярвате!

Виктория Тинтерова

One thought on “Шантиклер

  1. Вики, направо ме шашнаха познанията ти по висша математика!
    Защо да питам Доан*, нали той е философ, най-добрият политик в България за всички времена, почетен председател, гуру на Пеевски и сие, хидро… ммм, като написах хидро и се сетих за хидрата.
    Хидрата е воден змей, нал тъй? Та и Доан* като един сущий воден змей гълта приходите от богатата на водни ресурси майка България. Нищо чудно да е прилапал и водите на язовир „Студена“, да му приседне, дано.
    Що се отнася до шантиклерките, най-гадното им изпълнение е да тикат микрофоните в лицата на току-що загубилите близък човек и да ги питат „Как се чувствате?“

    * Доан – за сведение на българаците, в турски език буквата „г“ на определени места се пише, но не се произнася. В българската транскрипция е правилно да се пише Доан, а не Доган, ама на кого му пука…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *