Виктория Тинтерова

Ше се застраховаме, а? Аааайде, де!

Публикувано

Как лежерно вчера Шефът рече другият път да внимаваме, като се застраховаме, а? И 270 000 хора как лежерно се простиха с мангизите си. Ми, да са внимавали! Да не би Той да ви е карал насила там да се застраховате, ама тъп електорат с електоратите!

Бих го посъветвала едно – две неща, така, про боно, доколкото фотограф може да дава акъл на пожарникар и това да не е смешно. Преди да тръгнеш да снимаш нещо много, ама много важно, като откриване на 67 метра магистрала например, си подреждаш във фотографската чанта всичко, проверяваш два пъти и чак тогава се заемаш с тази важно и отговорна работа. Филми, обективи, статив, светкавица, светломер, сандвич, вода, кърпички за бърсане на челото, гаубица….

Като допускаш кипърец да ти застрахова гражданите и селяните, проверяваш кипъреца има ли си докиментче, то истинско ли е, питаш там цацаров-мацаров и разните безброй служби и тогава го пускаш на твоята територия. Преди няколко години за едно пикливо кафене с 15 места ни поискаха 250 документа да подпишем, прошнуроваме и подпечатаме… Дет се вика за кучета и котки може, за прасета – не.

Той и за Търговският регистър вика, че ще се постарае никога повече да не изчезва, да не се тревожим. Ще го прекопира
и копието ще стокира в някоя пещера, през девет планини в десета, обитавана  от един змей горянин или цецкацачева, така че следващият път като изчезне единия, да си имаме копие там.

Сега наема машинописки, да преписват с индиго тоа па регистър. За още по-голяма сигурност, пещерата ще я знае само той. Ще запише на лист от тетрадка легендата за пътя до там и ще го завещае на първия си внук. После ще зарови листчето под магнолията в двора, пъхнато в буркан от лютеница „Олинеза“, с лютеницата вътре, за по-сигурно, ще тури един камък отгоре и така ще запази тайната на ТР завинаги в семейството и тя ще се предава от дядо на внук.

………………..

Глори от Нова, от Генуа говори такива глупости, че и цвъ би завидял. Уникално, драги зрители! Това си е явно цяла нАука – как да превърнеш една трагедия в аморфна каша от неграмотност, тъпотия, и три кила садизъм.
„…добрата новина е, че няма загинали българи или жертви, които да бъдат българи….“
Как, бе, хора това момиче е завършило гимназия?

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *