Яяя......

Юнона, Луперк и истината за плюшените задници

Публикувано

Понеже днес е празникът и на свети Валентин, се поразрових за малко инфо и установих, че не е точно така.
Още древните римляни са имали навика да празнуват 14-ти февруари с разни любовни писъмца и плюшени задници. Официално това е бил денят на богинята Юнона (нещо като гръцката Хера). На този ден всички девойки пишели любовни писма, пъхали ги в една огромна урна, а след това мъжете отивали и си изтегляли по едно писмо. Така всеки мъж бил длъжен да ухажва мацката, чието писмо бил измъкнал. Това било по волята на боговете, макар че звучи по-скоро като девиз „Да не остане неонодена мома!“.
Дотук добре.

На следващият ден обаче бил празникът Луперкалии (Луперк е покровителят на вълците) и тогава мъжете отивали пред пещерата, в която вълчица била откърмила Ромул и Рем. Там започвали да колят кози, пръчове и кучета, одирали им кожите и ги намятали върху ГОЛИТЕ СИ ТЕЛА. После нудистите тръгвали из Рим, като залавяли всяка жена, която срещнат, завързвали я с пресен ремък от козя кожа и я пердашели с камшик. Ама здраво. Жените съвсем охотно и доброволно се оставяли да ги вържат и бият, понеже се смятало, че това носи плодовитост.

Нека погледнем малко по-внимателно ситуацията: значи девойките пишат ония лигави писъмца и после чакат коя на кой идиот ще се падне. Подозирам, че това са основите на Националната лотария, защото всеки мъж е бързал да изтегли писъмце, като се е надявал, че ще му се падне някоя Мис Свят. Надежди говежди… Така ония клети мъжове се оказвали изведнъж длъжни да ухажват някоя грозновата мома и затова са имали нужда на следващият ден да си излеят мъката, че са прецакани. Може би затова по време на Луперкалиите е въведено това Божие извинение към мъжете – да могат ненаказано да пердашат жени под път и над път, а тия ненормални моми мазохистично да се бутат между шамарите, т.е. между камшиците, щото уж щели да са плодовити. Това последното сигурно са го доказвали на място, щото то като се започне връзване и бой, си трябват и пеесе нюанса.

Мисля, че е било справедливо (поне за мъжете, де) – вчера си бил на принудителна среща с Плашимира, а днес справедливостта тържествува, защото отиваш да пребиваш съвсем законно всяка жена, която видиш.
А иначе за самият свети

Валентин не ми се обяснява, защото всички знаете легендата. Той обаче венчавал разни влюбени, а на днешния ден двойките не са се наредили на дълги опашки пред гражданското, така че в Луперкалиите и Юноната е истината.

Магдалена Николова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *