Ше си праЙм кот си искам

#metoo…хлъц

Публикувано

сутринта започна обнадеждаващо. прочетох статия за бойкота, който американските мъже масово са организирали на жилет, заради последната им реклама, бореща се с „токсичната мъжественост“. изгледах и самата реклама – блудкава като кафе пета цедка.

рекламата започва с образите на мъже, които се гледат в огледалото, а като фон вървят новини за #metoo. следва сценка с момченце, което плаче в скута на майка си, защото е малтретирано от лошите си съученици. после следват кадри от филми, в които мъже задяват нагло жени, а зрителите се смеят весело. въобще, за около 20 секунди разбрах, че в америка всеки бял мъж е чобанин по потник, на който само му дай да пляска жени по задника и да суче похотливо мустак.

и тамън да се разплача от възмущение и състрадание към клетите американски жени, нещата се промениха. чернокож мъж смело спря белокожия си приятел, който подсвиркаше след младо момиче. симпатичен татко обясни на детето си, че не може да гледа на момиченцата като на обекти. въобще, слава на исус и жилет, „токсичната мъжественост“ беше изкоренена в рамките на минута, минута и нещо. за бръснене въобще не стана въпрос.

по-интересни са реакциите на потребителите. в туитър е започнала масова кампания за бойкот на жилет, подета от мъже и жени, под мотото GoWokeGoBroke. ето и някои от коментарите:

– тази реклама е ужасна и оскърбителна за всички ваши клиенти;
– губите клиентите си, като твърдите, че мъжете са боклуци;
– искам просто да се обръсна, а не да се чувствам зле;
– мъжете, които познавам, не се държат по този начин. те са научени да уважават жените от родителите си, а не от проктър и гамбъл;
– жилет, кой маркетинг гений ви накара да унижите мъжете?
– още един патетичен пример за компания, практикуваща политическа коректност за сметка на мъжете. като майка на трима сина и един внук, тази реклама е изключително обидна за мен.

и както каза един приятел „сигурен съм, че всяка либерална тетка, храчеща по белия токсичен мъж, си има у дома един мухльо под чехъл и никога не е помирисвала нормален мъж с ценностна система и принципи“.

#ИмаНадежда
#НаХоратаИмПиснаОтЛибералнаТъпотия

Ирини Зикидис

Тази великолепна реклама – ето ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *