Яяя......

Историята на Афродита

Публикувано

Наистина полагах усилия да не ви разказвам за Афродита, но просто трябва да ви излея просташката ѝ история, за да ми олекне.
Учили сме, че тя се родила от морската пяна, обаче не е точно така. Изобщо даже. Историята е много по-зловеща.
И така…

Някъде край Кипър всичките деца на бог Уран го нападнали с цел да му светят маслото. Синът му Кронос явно бил най-як, така че с меча си отрязал оная работа на Уран и я хвърлил в морето. И там, в солената вода, изтекли като данни на НАП кръвта и семенната течност на урановия уй, образували пяна и оттам се родила Афродита.

Сега разбирате, че под красивото описание „родена от морската пяна“ се крият доста садистично-химични реакции, нали? Не знам какъв бог можеше да се роди, ако Кронос беше извадил и дебелото черво на Уран…

Та, ражда се Афродита и то само от мъж! Предполагам, че оттогава продължават опитите за зачатие между мъже. Както и да е, нека продължим с родената от пяната богиня.

Била безкрайно красива, но в същото време суетна, раздразнителна, обидчива и с лек нимфомански уклон. Всички богове се изтрепвали да се влюбват в нея и съответно да я онождат. Хера се изхитрила и внушила на Зевс да я омъжи за Хефест – богът ковач – работлив, мрачен и мълчалив. Според една от версиите Хефест го е родила Хера без участието на мъж. Била се скарала със Зевс и му казала: „Ей ся ша видиш, че и съвсем сама мога да си направя дете!“. И си направила.

И съобщили на Афродита за кого ще я омъжат, а тя замърморила: „Абе Бог е, ама е грозен и куц!“, а след като размислила, вече променила словореда и вече по-високо казвала: „Грозен е, ама е БОГ!“ и се оженили. Хефест, знаем, бил много спокоен, добър и умен, обаче Афродита не го харесвала и си направила профил във фейсбук с никнейм Венера. И като започнала да кръшка… Тва Арес, Дионис, Адонис, Хермес, абе сички богове (без Зевс) и еймнайсестотин смъртни мъжове, па респективно родила толкова деца, че социалните фалирали само от нейните детски.

То не били скандали, интриги, злоба и простотия, но ще ви разкажа само една от афродитските постъпки: тя родила момченцето Приап от Дионис (или от Хермес) и когато видяла гигантския член на бебето, се уплашила, отишла в планината и оставила горкото новородено там да пукне.

Приамчо обаче не само оцелял, но станал бог на плодородието (вероятно по видими причини, даже има и такова болестно състояние – Приапизъм). Поствам ви неговата паспортна снимка и спирам да говоря за Афродита, щото за нея може да се разказва до следващия вторник.

Магдалена Николова

One thought on “Историята на Афродита

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *