Яяя......

Urbi et Orbit…and Castellum

Публикувано

Време е. Наистина е време да се включа в масовите пожелания тип „Urbi et Orbi“, като само скромно ще добавя и към „castellum“ (селото).

Приятели, близки, познати!
Всеки ден правете нещо с ръцете си. Дали ще сложите пирон в гумата на автомобила на комшията, който пали дрелката в ранни зори или ще нарисувате картина или ще отворите книга или пък ще дадете хляб на гладния – използвайте ръцете си!

Пазете света! Ако той загине – следва нашата планета.

Момчета и мъже, ако мацката не идва вече трети час – сваляйте презерватива! Старите хора са казали – „По-добре сухи крака, отколкото запарени.“ Няма как това да не важи и за оня тъй безценен орган в гащите ни. И по-добре дупки на чорапите, нежели на презерватива – това в случай, че мацето си гледа часовника.

Момичета и дами – разглеждайте феминизма основно като защита на жената на работното ѝ място. Тогава няма да има значение, дали си изкарвате хляба на пилон и в оскъдно облекло.

И сега по-сериозно (но не приемайте горното като несериозно).
В Еклесиаст е казано: „Защото в многото мъдрост има много тъга; и който трупа знание, трупа и печал.“
Да, сигурно е така, но въпреки това вие трупайте знания, защото печал така или иначе ще има. Второто идва и без да е търсено, докато първото е наш собствен избор и висококачествен продукт с безкраен срок на годност.

Нека и ДАНО! – Мутафчиев да го духа (не може коледно обръщение без вулгаризми, съгласете се) – освен всички изразени чрез думите ни пожелания се сбъднат и неизказаните. Онези съкровените и така ревниво пазени, че дори само мисълта да ги изречем на глас ни кара да смятаме, че искаме твърде много от живота и замълчаваме от страх да не ядосаме Вселената. А тя е щедра и животът е за смелите!..

Ако сте загубили ценни хора или вещи – страдайте. За първото много, за второто не повече от петнайсет секунди, защото всеки яд продължил повече от това е самонавиване. Не забравяйте, че имате абсолютното право да сте тъжни, но не и да се оплаквате гръмко. Никой не обича мрънкачите.

И още и още бих написал, но това са само думи на един помислил си, че може да дава съвети човек, затова ще завърша банално и с клишета, а те винаги са актуални.
Бъдете живи и здрави! Нека Рождество ви донесе мир и щастие!

Честити празници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *