Ше си праЙм кот си искам

Zdr. Ko pr?

Работата стана като ония съпрузи, дето си легнали, но по някое време нещо прошумоляло и мъжът хукнал да се крие, а жената да се облича скорострелно. След минута той излиза сконфузено от гардероба и казва на засрамената си съпруга – „Ей, жена – ама много сме се изнервили с тия командировки..“

И ние така днес с баща ми. Той звъни, аз грабвам лист и химикал, щото знам к’во следва, вдигам и отсреща без предисловие се започва изреждане на списъка с нещата за купуване, които аз записвам със съкращения, които пък и немската машина за зашифроване „Енигма“ не може така добре да закодира, камо ли някой да разшифрова.
Едва към края на списъка аз се усещам и му казвам – „Ама много сме се сбъркали с тебе, мой човек – май и двамата забравихме, че тая вечер няма да се прибирам.“

Аз обаче вече си имам история за друг такъв подобен случай…

Първо да кажа, че придобих умението да съкращавам когато пиша, ако някой ми диктува много бързо и това благодарение на госпожа Захариева в седми клас. Всичко тръгна от „Устр. на кок. яйц.“ в час по биология, което всъщност означаваше „Устройство на кокоше яйце“.

Не съм казал, че стенографирам, нито, че съкращавам читаво – понякога би станало по-бързо да запиша всичко там с всичките му пълни членове и пунктуации при диктовка и в добавка да опиша подробно как се почувствах, когато ми купиха първото колело, да разкажа за първата си целувка и най-първия си секс, но вече ми е станало навик да ям букви с цел уж да не пропусна нещо.

И така, в Кауфланд не предизвиках нищо особено като скандал или масови безредици, но вътре си загубих списъка с необходимите покупки, които баща ми много държеше да продиктува, докато бях на паркинга и записвах на малко бяло листче.

Моля, който намери този списък, да го предаде в най-близкия факултет по българска филология, за да го сложат в рамка и за назидание на бъдещите езиковеди, етимолози и всички специализирали в конотациите и морфемния състав на думите.
Списъкът ще го познаете по следните характеристики (цитирам по памет):

1 б. кор.
Сире. – буца и пол.
2 б. + 1 ч. хл.
Евт. кренв. за бау бау
Мин. вод. 6 лит. – 2 бр.
Соев с.
Хайве.
Пас. зъб.
Ориз, леща, бял. браш.
Кис. мля. не пов. от 4
Нещо слад. по моя прец.

Ами, това е. Благ. за внима!
Спорна сед. и весе. шиба. понеде!

P.S. Г-жо Зах. – ама и вие бяхте една Анка Картеча…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *